Sokan vannak, akik számára meglehetősen kellemetlen, amikor úgy kell szexelniük, hogy előtte nem pisiltek. Mégsem feltétlenül jó ötlet.

Saját magad óvod meg, ha nem pisilsz szex előtt

Tudtad, hogy a szex előtt pisilni abszolút tilos? Hoppá! Eddig voltak olyan tanulmányok, amelyek kifejezetten erre bíztattak, ám a legújabb tanulmányok már most mondanak, és elég nyomós oka van a tiltásnak: a húgyúti fertőzések.

A nőknek körülbelül 50%-a, ám csak 2000-ből egy férfi szenved néha hólyagfertőzésben. A férfiak és a nők közötti nagy különbség az, hogy a nők húgycsője sokkal rövidebb. Ennek eredményeként a baktériumok (többek között a szex során) gyorsabban jutnak a hólyagba.

Az orvos is ezt gondolja

De mi köze a szexnek a fertőzéseknek? Zaki Almallah, az angliai Edgbaston-i BMI Kórház urológusa szerint a fiatal nők húgyúti fertőzésének leggyakoribb oka a szex előtti vizelés. Sokkal előnyösebb, ha utána engeded ki. 

Szex közben ugyanis sok baktérium kerül a húgycsőbe. Ha szex előtt vizelsz, a hólyag üres lesz, és nem lesz ereje, hogy kiszorítsa ezeket a baktériumokat a szervezetedből. Ha a pisiléssel azonban a szex végéig vársz, akkor már elég folyadék halmozódik fel, hogy a teljes hólyag a baktériumokkal együtt ürülhessen ki. Ezzel pedig drasztikusan csökkented a húgyúti fertőzések esélyét.

via