Aaron Carter remeteként élt utolsó éveiben, ám tele volt tervekkel a halála előtt jó barátja és alkotótársa, Dan Wright szerint. 

Aaron Carter barátja titkokat fedett fel

Aaron Carter a halála  előtt az új albumának, a Blacklistednek a kiadására készült, ami azért is volt nagy dolog számára, mert az előző években rengetegen elfordultak tőle. Kábítószerfüggősége és viharos múltja miatt sokan inkább kerülték vele való közös munkát. 

Dan szerint szerette volna visszakapni karrierjét, és szerette volna, ha méltó helyet foglalhat el a zeneiparban. Ettől függetlenül sok lehetősgére nemet mondott, mert nem akarta elhagyni kaliforniai otthonát, így csak olyan lehetőségek jöhettek szóba nála, amelyek helyben voltak. 

Tényleg úgy élt az utolsó években, mint egy remete. Nem igazán hagyta el az otthonát, a várost pedig végképp nem. Szeretett egyedül otthon lenni. 

Dan Wright azt mondja, hogy halála előtt az új albumon dolgozott, amiben nem sokan segítettek neki, de nagyon szerette volna kiadni. Az utolsó alkalom, amikor beszélt vele, igen rövidre sikerült, és csak a munkáról volt szó, üzleti tervekről, kiadásról. Az utolsó hónapokban azonban nem keresték egymást.

11 hónapos kisfiát is itthagyta

A zenész azt állítja, az album munkálatai alatt Aaron Carter mindig józan volt, és szerinte a nemrég elhunyt énekes nagyon büszke volt erre. Aaron Carter gyakran hangoztatta, hogy már öt éve tiszta, ezt nagy dolognak tartotta. 

Szűkszavúan Aaron Carter menyasszonya, Melanie Martin is reagált az énekes halálára:

Mindent megpróbáltam, hogy segítsek neki

Dan Wright szerint sok minden, amit tett csak a külvilágnak szólt. 

Ezt a rosszfiú figurát magára vette, és mutatta a közönségnek, meg a neten. De ha az ember beszél vele, látja, hogy normális és józan. Nagytudású, kommunikatív, pörgős. Sosem éreztem azt, hogy drogokkal élne, ahhoz túl tiszta volt. 

Aaron Carternél korábban skizofréniát, bipoláris zavart, mániákus depressziót és szorongást is diagnosztizáltak. Holttestére a házvezetőnője talált rá, egy 11 hónapos kisfiút is itthagyott. 

A halál okát még nem hozták nyilvánosságra, de a rendőrök azt mondták a TMZ-nek, hogy a mentősök sűrített levegős dobozokat találtak a fürdőszobában a halálakor.

Dan Wright azt mondja, hogy váratlan halála előtt, Aaron Carter izgatott volt, hogy évek óta először dolgozhat újra a zeneiparban, és izgatottan várta a turnét.

Via