Néhány nappal ezelőtt kikerült a TikTokra és a YouTube-ra egy új klip, ami mellett Azahriah és Szoboszlai Dominik neve szerepel, és hallhatóan Azahriah énekel, a sztárfocista pedig rappel benne. A projekt mindenkit meglepett, azonban hamar kiderült, hogy nem is a két híresség hallható a felvételen!

Azahriah, Szoboszlai Dominik és a mesterséges intelligencia

A klipet egy Full of Stars nevű felhasználó tette közzé, és ahogy írta a videó kísérőszövegében, nem az igazi hírességek énekelnek benne:

A feldolgozásban Azahriah és Szoboszlai Dominik mesterséges intelligencia által szimulált hangja hallható, valójában nem ők készítették a felvételt, nem valós közreműködésről van szó! A zene és a szöveg viszont nem mesterséges intelligencia műve, valódi személyek írták és vették fel. Az AI-al csupán a rögzített hangok lettek Azahriah és Szoboszlai hangszínére formálva.

Akkor mégis ki készítette a dalt?

Az RTL megkereste az alkotót, aki egyelőre nem szeretné vállalni kilétét, így a Fókusz kamerái elé is csak maszkban és hangtorzítóval volt hajlandó kiállni.

„A Full of Stars, azaz a »FOS« egy kísérleti projekt, aminek én »A Frontember« vagyok a vezetője. Valószínűleg Magyarországon, de még az is lehet, hogy a világon sem csinált senki ilyet, úgyhogy egyelőre szeretnénk megtartani a névtelenségünket" 

– mondta, majd hozzátete, hogy amúgy is sokakat megbotránkoztatna a kiléte.

Az interjúból az is kiderült, hogy a dalt valós emberek írták, és énekelték/rappelték fel, majd az MI segítségével formálták Azahriah és Szoboszlai Dominik hangszínére a végeredményt.

A Frontember hozzátette, hogy a jövőben szeretnének olyan hírességeket megszólaltatni az MI segítségével, akik valószínűleg sosem rappelnének vagy énekelnének a valóságban, vagy biztosan nem duetteznének együtt soha.


Via