Vilmos herceg nem tudta szó nélkül hagyni, ami az egyik katonával történt a Buckingham-palota előtt.

Többen is elájultak

Vilmos herceg ritka, személyes hangvételű üzenetet adott ki, hogy megköszönje azoknak a katonáknak, akik részt vettek a Trooping the Color próbáján június 10-én, szombaton.

Több katona elájult – köztük egy zenekari tag, aki annyira fókuszált maradt, hogy, még az ájulás után, a földön fekve is tovább játszott a harsonán.

A rosszullét oka a hőmérséklet volt, hiszen akkor 30 fokra forrósodott fel az időjárás, ez pedig többeknél ájulást, rosszullétet okozott. A nem mindennapi katonai felszerelés kifejezetten meleg, a hőség pedig gyorsan, váratlanul jött a szeszélyes, esős napok után. 

Vilmos herceg személyes üzenettel köszönte meg a munkát

Hatalmas köszönetet szeretnék mondani minden katonának, aki részt vett az ezredesi szemlén ma reggel a nagy melegben. Nehéz körülmények között, de mindannyian nagyon jó munkát végeztek. Köszönöm. W

–  írta a Twitteren a 40 éves Vilmos herceg.

A brit csapatok a Trooping the Color-ra gyakoroltak, amely 260 éve a brit szuverenitást ünnepli, és amely június 17-én kerül majd megrendezésre.

Vilmos herceg, – aki 2022 szeptemberében lett a walesi herceg, miután nagyanyja, II. Erzsébet királynő elhunyt – felel most a walesi gárda munkájáért.

via