Kamilla királyné bekerülése a királyi családba meglehetősen szokatlan volt, hiszen már azelőtt ismerte Károly királyt, hogy a mostani uralkodó elvette volna Diana hercegnét, és - a botrányoktól sem mentes - házasság alatt is tartotta vele a kapcsolatot. Majd évekkel Diana halála után, 2005-ben Károly végül feleségül vette Kamillát, aki Erzsébet királynő tavalyi halála után királyné lett.

Kamilla királyné új címet kap Károly halála után 

Ám felmerül a kérdés, mi történik vele, ha esetleg a király előbb hal meg, mint ő? 

Természetesen ő nem örökölheti az uralkodói címet, a trónutódlási sorban Vilmos herceg következik majd. Kamilla ebben az esetben királynéi címét megtarthatná, megszólítása pedig Queen Dowager, vagyis királyi özvegy, vagy  özvegy királyné lenne. 

Nem ez lenne az első eset 

Erre egyébként volt már példa a királyi család történetében. Özvegy királyné először Viktória királynő apai nagynénje, Adelaide lett, 1830-ban, miután férje meghalt. Az elmúlt évtizedekben az utolsó példa arra, hogy egy házastárs túlélte az uralkodót, Erzsébet királynő néhai édesanyja, Elizabeth Bowes-Lyon volt, aki Vl. György király felesége volt, és anyakirálynéként volt ismert.

Via