II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án halt meg Balmoralban, ezután a kormány tíznapos gyászidőszakot hirdetett, így az emberek leróhatták a tiszteletüket. A temetést a világon szinte mindenhol közvetítették és sokan látogattak el személyesen, ezért várható volt, hogy magasak lesznek a költségek

Drága volt Erzsébet királynő temetése 

A brit pénzügyminisztérium mostanra végzett az egyes kiadások összesítésével, és közleményben jelentették be, hogy pontosan mennyibe került a temetés. A végösszeg 161,743 millió font, vagyis nagyjából 70 milliárd forint. A temetést a brit állam fizette, a költségeket pedig megosztották az egyes minisztériumok. 

A legnagyobb részét, 70 millió fontot a belügyminisztérium állt, mivel ők biztosították a helyszíneket, és gondoskodtak a biztonságról. A kulturális-, média- és sportügyiminisztérium szintén jelentős összeggel szállt be a költségekbe, ők 50 millió font körül fizettek.

Méltó megemlékezés

A brit kormány szerint nagyjából 250 000 ember rótta le a tiszteletét Erzsébet királynő koporsója előtt. Sokan utaztak a temetés miatt, előfordult, hogy a ravataloknál órákat kellett várakozni. A temetés után készítettek felméréseket, az emberek nagy része úgy vélte, méltóképpen emlékeztek meg a királynőről.


Via