Bár Harry herceg nem ért oda időben,  és nem sikerült elbúcsúznia II. Erzsébet királynőtől, végül mégis a fülébe súgta utolsó szavait. 

Nem ért oda időben

Mint ismert II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án hunyt el, 70 évnyi uralkodást követően. A királynő Balmoralban halt meg, a családja körében, ám Harry herceg nem érkezett meg időben, így nem tudott végső búcsút venni a nagymamájától. 

Az utolsó szavak

Sussex hercege ugyanis csak órákkal Erzsébet halála után ért oda a helyszínre, a hamarosan megjelenő Tartalék című memoárjából azonban kiderül, hogy ennek ellenére a királynő fülébe súgta az utolsó üzenetet. Állítólag azt mondta, reméli, hogy a nagymamája boldog és örül, hogy végre találkozhat a szerelmével, az egy évvel korábban, 99 évesen elhunyt Fülöp herceggel. 

Csodálta a királynőt

A január 10-én megjelenő könyvben Harry arról is ír, mennyire csodálta Erzsébetet, aki a végsőkig teljesítette a kötelességét, utalva ezzel arra is, hogy a nyáron még részt vett a platina jubileumi ünnepségen. Sussex hercege a memoárban azt is leírja, hogy miután kisétált néhai nagymamája szobájából felhívta a feleségét, Meghan Marklet, hogy tudassa, épségben megérkezett. Meghan ugyanis nem tartott vele, egyes források szerint maga Károly király tiltotta meg, hogy odamenjen. 

Nyilvános találkozás 

Később Meghan azonban csatlakozott Harryhez, a királynő 10 napos gyászán már együtt vettek részt. Harry és Meghan hosszú hónapok után ekkor találkozott először nyilvánosan Vilmos herceggel és Katalin hercegnével. Akkoriban azt mondogatták, hogy Vilmos volt az, aki meghívta Meghant és Harryt, akkor a családhoz közel álló források a békülésről beszéltek, ám az utóbbi idő történéseit figyelemb véve nem sok esély van rá, hogy a testvérek valaha is rendezni tudják a köztük lévő feszültséget. 

(via)