2022. szeptember 8-án meghalt II. Erzsébet királynő, ezzel pedig mondhatni véget ért egy korszak. A halálhír az egész világot megrendítette, az elkövetkezendő időszakban pedig mindenki a híreket várta az egykori uralkodóról. Most, egy évvel a tragikus esemény után is derülnek ki részletek. 

Ezért kellett közölni Erzsébet királynő halálnak az okát 

A néha uralkodó Balmoralban hunyt el, a hivatalos iratok szerint Anna hercegnő volt mellette. Ez onnan derült ki, hogy ő írta alá a halotti anyagkönyvi kivonatot. A hírek szerint Károly király és Kamilla királyné is a birtokon tartózkodtak, ők délelőtt érkeztek meg. De Vilmos herceg, András herceg és Harry herceg már nem tudtak elbúcsúzni. 

A szomorú hír bejelentése után nem sokkal nyilvánosságra hozták a halotti anyakönyvi kivonatot, amin szerepelt a halál oka, ami az öregség volt. Ezen sokan meglepődtek, mivel nem gondolták, hogy nyilvánosságra kerül a dokumentum. 

A halál okát egy törvény miatt kellett megnevezni. A skót törvények értelmében a halálesetet követően 7 napon belül minden esetben be kell jegyezni az okot, ezt pedig egy anyakönyvvezetőnek alá kell írnia. Ha Erzsébet királynő Angliában halt volna meg, akkor a halál okát nem kellett volna közölni, mivel az 1836-os anyakönyvezési törvény nem vonatkozik az uralkodókra

Néhány hónappal Erzsébet királynő halála után, a család egyik barátja, Gyles Brandreth azt állította a könyvében, hogy az uralkodó csontrákban szenvedett. A hírt nem tudta megerősíteni, de azt mondta, hogy ezzel magyarázható a fáradtság és a súlycsökkenés. 


Via