Pár hét múlva lesz egy éve, hogy II. Erzsébet királynő elhunyt. A halála az egész világra hatással volt, rengeteg ember utazott Londonba, hogy tisztelegjen a néhai uralkodó előtt. Az alkalomból megemlékezést szerveznek, egy valaki viszont biztosan kihagyja, Károly király

Egyedül szeretne megemlékezni Károly király

II. Erzsébet királynő halálának az évfordulóján nyilvános megemlékezés lesz, az eseményt pedig Vilmos és Katalin hercegné vezetik majd. Az informátorok szerint a királyi család nem tervez nagy összejövetelt, így biztosan nem olyan esemény lesz, ahol az összes családtag megjelenik. Inkább egy visszafogottabb dolgot szeretnének, ahol megemlékeznek. 

A palota közleményéből kiderült, hogy Károly király nem vesz részt a megemlékezésen, inkább egyedül, elvonulva szeretne emlékezni. Ezzel a lépéssel követi Erzsébet királynőt, aki egyik évben sem vett részt az édesapja tiszteletére rendezett megemlékezéseken. Mindig elküldött valakit saját maga helyett. 

Károly király az elkövetkezendő időszakot Balmoralban tölti majd, szeptember elején szintén a birtokon lesz, így ott fog megemlékezni a királynőről. Erzsébet királynő a megemlékezés időszakát minden évben a Sandringham birtokon töltötte, jellemzően február elején tért vissza Londonba. 

Hamarosan csatlakozik az egész királyi család Károly királyhoz és Kamilla királynéhoz. Hagyományosan augusztusban a családtagok Skóciában gyűlnek össze, hogy közösen kiránduljanak, sportoljanak és időt töltsenek együtt. 


Via