Miután Harry herceg és Meghan visszaléptek a királyi kötelezettségektől, azóta pletykálják, hogy előbb vagy utóbb elveszítik a címeiket. Ezt csak Károly király tudná tőlük elvenni, de az uralkodó ezt nem tudja megtenni. 

Károly király nem szeretne újabb problémát

Sokan várták, hogy Károly király miként fog reagálni Meghan és Harry dokusorozatára, vagy a herceg könyvére, de nyilvánosan egyikre sem adott választ. A szakértők egy része biztos volt benne, hogy elveszítik a címeiket, ám ez sem történt meg. Most Robert Jobson, aki a Our King Charles III: The Man and the Monarch Revealed című könyvet írta elárulta, hogy erre semmi esély. 

Ez mindenkit megrázna, és olyan történetet hozna létre, amely újra megrázza a darázsfészket

– mondta. Hozzátette, hogy Károly király ezzel semmiféle eredményt nem érne el, de csak újabb problémákat generálna a családban, ami még távolabb sodorná a kibékülést. Harry herceg nagy valószínűséggel megsértődne, Károly király pedig nem szeretné még jobban elmérgesíteni a kapcsolatot a fiával. 

Nagyon valószínűtlen, hogy Harry valaha is király lesz, akkor miért értelme lenne újabb problémát generálni? 

Károly király azért sem szeretné Harry herceget megfosztani a címétől, mivel azt nászajándékba kapta Erzsébet királynőtől, ezt a döntést pedig utólag nem szeretné megváltoztatni. 


Via