Szinte mindenki tudja, hogy Erzsébet királynő imádta az állatokat, különösen a kutyákat és a corgi fajtát.  Az ebek az évtizedek alatt szimbólumokká váltak és az elhunyt brit uralkodó még a címlapokon is pózolt az imádott házikedvenceivel. A 70 éves uralkodása alatt több mint 30 kutyája volt II. Erzsébetnek. Az égető kérdés most az, hogy vajon a halála után, mi lesz a négylábúak sorsa? Nos, egyelőre erre nincs válasz.

Már gyerekként is imádta őket

Erzsébet királynő csupán 7 éves volt, amikor megkapta az első pembrokeshire-i walesi corgiját az édesapjától, 18 évesen pedig megkapta Susan nevű kutyáját, aki talán a legnagyobb kedvence volt. Az ebhez annyira ragaszkodott, hogy még a nászútjára is magával vitte 1947-ben. 

Fülöp nem ragaszkodott annyira

Fun fact, hogy Erzsébet királynő férje több mint 70 éven át jóban-rosszban kitartott a felesége mellett, de egy dologban mégis nagyon különböztek: Fülöp herceg nem szerette a corgikat. Állítólag ő inkább a labradorokat részesítette előnyben.

Luxusban élnek

Nagyjából minden ember örülne, hogy olyan luxusban éljen, mint az elhunyt királynői kutyái! A finom falatokat ezüsttálcán kapják meg, valamint gyönyörű fonott kosarakban hajthatják álomra a fejüket. Minden királyi rezidencia közelében kaptak egy külön területet, ahol szabadon vándorolhatnak. Természetesen az állatoknak speciális étrendjük is van.

A kutyákat a halálukkor minden esetben királyi birtokon temetik el. A temetéseket mindig a főkertész intézte, de Erzsébet is kivette a részét és mindent megtett azért, hogy méltó módon búcsúzzanak el a négylábúaktól. 

Az utolsó kedvencek

Utoljára 2021 márciusában érkezett két új corgi kiskutya Erzsébet királynőhöz, amikor a férje, Fülöp herceg már sokat betegeskedett és kórházba került. A királynőnek több dorgi kutyája is volt, ami a tacskó és a corgi keveréke. 2021 májusában az egyik kiskutya elhunyt, ami érthető módon nagyon megviselte a királynőt, de júniusban András herceg és a lányai megajándékozták egy másik ebbel. 

Via