Erzsébet királynő halála az egész világot megrázta, ám a gyász mellett a királyi család tagjainak nem szabad megfeledkeznie a protokollról sem. Az új királynak, III. Károlynak már uralkodása első napján rengeteg teendővel kell szembenéznie, de a család többi tagjára is nagy változások várnak.

Megváltoznak a titulusok

II. Erzsébet halála után tehát fia, Károly vette át a trónt, Kamillából pedig királyné vált, így az örökösödési sorrend is értelemszerűen megváltozott. A trónörökös pedig mostantól a király legidősebb fia, Vilmos herceg. Ezzel együtt Vilmos és Katalin megörökölték Károly herceg és Kamilla titulusát, vagyis Cornwall hercege és hercegnéje is lettek.

Új címüket pedig már közösségi oldalaikon is bejelentették, nevüket átírták Duke and Duchess of Cornwall and Cambridge-re, vagyis ők mostantól

Cornwall és Cambridge herceg és hercegnéje!

Ez azonban még nem minden! A trónörökös a hagyományok szerint Wales hercege, vagyis a közeljövőben Vilmos ezt a címet is megkapja. Továbbá a skót címeket is megörökölte: Rothesay hercege, Carrick grófja, Renfrew bárója, a szigetek ura, valamint Skócia hercege és nagy gondnoka lett.

Harryt és Meghant is érintik a változások

A jelenleg érvényben lévő protokoll szerint Erzsébet királynő halálával a sussexi hercegi pár leszármazottai is jogosultak lesznek a hercegi címre – vagyis mostantól Harry herceg és Meghan Markle két gyermekét is megilleti a hercegi titulus.

Via