Helyi idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődött Erzsébet királynő temetése. Az elhunyt brit uralkodót rengetegen kísérik az utolsó útjára, a világ minden tájáról érkeztek politikusok és a többi európai királyi család tagjai. A koporsót a Westminster Hallból vitték a Westminsteri apátságba, mielőtt a végső nyughelyére vinnék, a Szent György-kápolnába. II. Erzsébet imádott férje, Fülöp herceg mellett fog nyugodni.

Mi lesz a sírkövén? 

Nos, mindenki arra számítana, hogy az elhunyt brit uralkodót sírhelyén valamilyen komoly és megható szöveg lesz, hiszen a 70 éves uralkodása alatt hatalmas nyomot hagyott a történelemben és az emberek szívében is. Most azonban kiderült, hogy csupán ennyi lesz II. Erzsébet sírkövére vésve:

ELIZABETH II 1926-2022

A virágok is különlegesek

Mint megírtuk, a virágoknak is különleges jelentésük van a koporsón. Károly király külön gondoskodott arról, hogy az édesanyja a legjobbat kapja, ezért a koszorú rozmaring, angol tölgy és mirtusz lombozatát (a királynő esküvői csokorban lévő mirtuszból termesztett növényből vágva) és virágokat tartalmaz.

Via