Megható beszélgetés került napvilágra Floella Benjamin bárónő és Erzsébet királynő között – ez a beszélgetés inspirálta a királynő egyik utolsó kívánságát egy évtizeddel később.

10 éve beszélgettek

Benjamin bárónőt a királynő nevezte ki az érdemrend tagjává, miután a bárónő a gyermekkoráról mesélt neki. Floella Benjamin az Egyesült Királyságban töltötte ezeket az éveket, amelyeket egyébként nagyon komolyan rasszizmus sújtotta. 10 évesen érkezett az Egyesült Királyságba, miután elvándorolt ​​Trinidadból.

A királynő 2012-ben az Exeteri Egyetemen tett látogatása során beszélgetett Benjamin bárónővel a gyémántjubileumán. A bárónő, aki egy évtizedig volt az egyetem kancellárja, elárulta, hogy a királynő emlékezett a nem sokkal halála előtti beszélgetésükre.

A bárónő azért is volt nagyon csalódott, mert Trinidadban azt hallotta, hogy Erzsébet királynő szeretettel fogadja be őket az Egyesült Királyságba, de az emberek teljesen máshogyan fogadták őket, ami hatalmas csalódás volt.

Erzsébet királynő nem feledte

Erzsébet királynő pár nappal a halála előtt kérte a bárónő felvételét az Érdemrendbe, amit Floella a következőkkel kommentált: 

Azt akartam, hogy az a 10 éves kislány rájöjjön, hogy minden lehetséges. És reményt akarok adni minden 10 éves lánynak, hogy rájöjjenek, bárhonnan is jönnek, bármi lehetséges. Ebben segített nekem a királynő, ez volt az egyik utolsó kívánsága két nappal a halála előtt. Hát nem csodálatos?

via