Gyászol az angol királyi család, ugyanis Matt Holmes vezérőrnagyot, aki Fülöp herceg 2021-es temetésén az uralkodó koporsóját vitte, holtan találták meg otthonában néhány nappal azután, hogy kijelentette, hogy már csak egy utolsó golyót kell kilőnie.

Mindent elvesztett halála előtt

A Fülöp herceg koporsóját hordozó vezérőrnagy nagyon nehéz időszakon ment keresztül, nemrég a munkáját is elveszetette, és a feleségét is elhagyta. Végül már nem talált semmit, ami erőt adna neki a folytatáshoz, így felakasztotta magát.

Mint kiderült, két nappal ezelőtt már jelezte egy magas rangú ex kollegájának, hogy mire készül, de senki nem tett megelőző lépéseket, hogy megakadályozzák a tragédiát. 

Az 54 éves férfi, aki nemrég elveszítette állását a Királyi Tengerészgyalogság vezetőjeként, azt mondta a nővérének, hogy nincs olyan dolog, ami megakadályozná abban, hogy véget essen életének, amikor a testvére megkérdezte, öngyilkosságon gondolkodik-e.

Özvegye nyilatkozatot adott ki, amelyben arról vallott, hogy Matt Holmest nemrég zokogva találta otthon, és egy puska volt mellette. A vezérőrnagy akkor azt mondta, nem szeretne tovább élni, ha nem lehet a családjával.

Senki nem tett semmit

A férfitől egyébként az ingatlanját is el akarták venni, két nappal később kellett volna kiköltöznie a házból, ahol végül öngyilkos lett. 

A kétgyermekes apuka úgy érezte, hogy a haditengerészet is elárulta, miután egy munkahelyi összetűzés során nem mellette álltak ki a vezetők. Az utóbbi időszakban környezete már tudta, hogy mire készülhet a férfi, aki nagyon kedvetlen volt, nem evett, nem aludt, és depressziós lett. Végül mégsem volt mellette senki, aki megakadályozta volna a tragédiát.

via