Dagad a botrány a királyi családban! Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történne valami az angol királyi család háza táján: ezúttal attól hangos a sajtó, hogy Harry herceg és Meghan Markle elvesztette a Frogmore Cottage-i otthonát, azt követően, hogy Károly király felszólította őket, hagyják el a királyi ingatlant. 

Nem meglepő 

A királyi szakértő szerint a király lépése azonban egyáltalán nem meglepő, a hercegi pár – különösen Meghan –, ugyanis folyamatosan provokálta és provokálja máig a családot. A netflixes dokumentumfilm, és Harry botránykönyve csak olaj volt a már meglévő tűzre, Károly pedig válaszul lépett. 

Mire számítottak? 

Tom Bower, aki a Bosszú: Meghan, Harry és a Windsorok háborúja című kötet szerzője felteszi  a kérdést: 

Mire számítottak? Harry azt akarta, hogy a királyi család térdre ereszkedjen, és a bocsánatáért könyörögjön, de átlépett egy határ, és most saját maga áldozatává vált. 

Súlyos vádak

Mint ismert az emlékirataiban Harry azzal vádolja az apját, hogy tartaléknak bélyegezte meg már a születése pillanatában, valamin arról is beszél a kötetben, hogy Diana hercegné halála után egyetlen ölelést sem kapott, továbbá Károly állítólag sokszor azzal viccelődött, hogy nem is őa herceg biológiai apja. A dokuban látottak és a könyvben leírtak minden bizonnyal kiverték a biztosítékot a család tagjainál, legalábbis Károly legutóbbi lépése, miszerint kilakoltatja Harryéket a Frogmore Cottage-ból erre enged következtetni. A hercegi pár egyébként meg is erősítette, hogy Károly megkérte őket a lakhelyük elhagyására. Az uralkodó állítólag egy nappal azután közölte ezt a házaspárral, hogy Harry memoárja a könyvesboltokba került. A király ráadásul nem csak kilakoltatja a fiáékat, de információk szerint az öccsének, a kegyvesztett András hercegnek adja a birtokot. 

Nem ajánlottak fel nekik másik ingatlant

Bár Harry és Meghan 2020 óta Kaliforniában élnek, angliai látogatásaik során minden bizonnyal – az egyébként általuk felújított – Frogmore Cottage-ban szálltak meg. Úgy tudni a király nem ajánlott fel számukra másik ingatlan, ami azt jelenti, hogy a berendezési tárgyaikat mind át kell szállítatniuk az USA-ba. Tom Bower szerint egyébként Károly lépése egyértelműen azt bizonyítja, hogy Harrynek nincs semmiféle szerepe a közelgő koronázásban, sőt nem is látják szívesen. Éppen ezért továbbra is nyitott a kérdés, hogy Harry, na és persze Meghan részt vesznek-e Károly május 6-i megkoronázásán. 

(via)