Nem volt könnyű dolga Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek, amikor György hercegnek kellett nevet választaniuk. Sok szempontot figyelembe kellett venniük, és még a királynőnek is jóvá kellett hagynia a választást. 

Katalin hercegnének először más név tetszett

György herceg teljes neve, a George Alexander Louis, vagyis György Sándor Lajos. A hagyományokhoz híven nem visel vezetéknevet, így csupán keresztnevei vannak. Mivel ő Katalin hercegné és Vilmos herceg első gyermeke, ezért nagy volt rajtuk a nyomás, hiszen a jövendőbeli királynak kellett nevet választaniuk. 

Az informátorok szerint nem a György volt az első választásuk, először azt szerették volna, ha a baba az Alexander nevet kapja. Persze a György is a lehetőségek között szerepelt, de nem ez volt a legelső a listán. Végül segítséget kértek, és a kutyájuk segített eldönteni, hogy milyen nevet kapjon a születendő gyermekük. 

Katie Nicholls, a királyi család egyik szakértője egy interjúban elárulta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg nem tudták, hogy az első gyermekük milyen nemű lesz. Szándékosan nem akarták tudni, így végig titok volt. 

Az udvar ragaszkodott ahhoz, hogy a pár nem tudhatja meg születendő baba nemét, és a párhoz közel álló barátok azt állítják, hogy Vilmos meglepetést akart. Bár Katalin azt gyanította, hogy fiúról van szó, és az Alexander név volt a kedvence. 

A szakértő szerint Katalin hercegné azért gondolta, hogy György herceg kisfiú, mert sokat rúgott. Végül az Alexander nevet is megkapta, de nem ez lett az első, csupán második keresztnévként viseli. Bár a jövőben uralkodhat ezen a néven, a szakértők szerint erre kevés az esély. 


Via