Katalin hercegné és Vilmos herceg legelső gyermeke, György herceg 2013-ban született meg. Sokan várták a bejelentést, illetve azt, hogy láthassák a trónörököst. Utóbbi csak kicsivel később történt meg, mivel a herceg születését titokban kellett tartani

Katalin hercegné ezért nem mondhatta el, hogy megszületett György herceg

A királyi család tagjainak sok furcsa szabályt kell követniük. Van külön szabályrendszer az étkezésre és az öltözködésre is. Ám a születésre vonatkozóan is vannak bizonyos előírások. A szabály szerint, ha a királyi családban új trónörökös születik, azt először az uralkodónak kell elmondani. 

Ez vonatkozott Katalin hercegnére és Vilmos hercegre is, így a hercegi pár senkinek sem árulhatta el, hogy megszületett a gyermekük. A hercegné még a szüleivel sem közölhette az örömhírt, egészen addig, amíg el nem mondták II. Erzsébet királynőnek. Az informátorok szerint a személyzetet szintén titoktartásra kötelezték, nehogy kiszivárogjon a hír. 

Az értesülések szerint Vilmos herceg mondta el a hírt Erzsébet királynőnek, ezután értesíthettek mindenkit. Katalin hercegné elmondhatta a szüleinek, testvéreinek és a barátainak is, hogy megszületett György herceg. 

Nem ez az egyetlen dolog, amiben az uralkodó elsőbbséget élvez. Ha új trónörökös születik, egyeztetni kell vele a születendő gyermek nevét. Erzsébet királynőnek tehát jóvá kellett hagynia György herceg nevét. Ám mivel a György volt Erzsébet királynő édesapja, így nagy valószínűséggel nem volt vele problémája. 


Via