György herceg egy napon saját címet fog kapni. A szokás szerint ezt az esküvője napján fogja megkapni. A szakértők szerint nagy valószínűséggel viselheti a Cambridge hercege címet, aminek igazán balszerencsés a története. 

György herceg kaphatja meg Vilmos herceg balszerencsés címét

Nem Vilmos herceg az első, aki megkapta a Cambridge hercege címet, mivel ő már az ötödik, aki viselheti. Ám a cím előző tulajdonosainak nem sok szerencsét hozott. Bár Vilmos herceg manapság már a hivatalos megszólítás során nem használja, még mindig viseli a címet. Ez csupán akkor változhat meg, ha királlyá koronázzák. 

A Cambridge hercege cím története valóban a múltban gyökerezik, mivel II. Károly király uralkodása idején hozták létre 1660-ban. Ám az első herceget hivatalosan be sem iktatták, mivel Stuart Károly hat hónapos korban meghalt. Hivatalosan 1661-ben kezdték el használni, de ez sem tartott sok ideig, mivel II. Jakab király fia, Stuart Jakab nagyon fiatalon, örökös nélkül halt meg, így a cím küresedett. 

1667-ben ismét elkezdték használni a címet, Stuart Edgár kapta meg, de 1671-ben ismét üressé vált a Cambridge hercege cím, mivel gyerekként ő is elhunyt. Évekkel később, 1677-ben Stuart Károly lett Cambridge hercege, aki csecsemőként meghalt. Ettől kezdve évtizedekig nem használták a címet. 

Csak 1706-ban kezdték el ismét használni, amikor Anna királynő a leendő II. György királynak adományozta a címet. Amikor megkoronázták a címet hozzáadta a többi címéhez. Később III. György király fiához Adolfhoz, majd a halála után fiához, Györgyhöz került a cím. Mivel az utóbbi egy színésznővel élt nem hivatalos házasságban, így a cím ismét megüresedett. 

Mielőtt Vilmos herceg megkapta, állítólag Erzsébet királynő Eduárd hercegnek szánta, de ő inkább Wessex grófja szeretett volna lenni. Vilmos herceg 2011-ben kapta meg a címet, ami a szakértők szerint egy napon György hercegé lehet. Ha nem György kapja, akkor Lajos herceg viselheti majd. 


Via