Nem csillapodnak a kedélyek az angol királyi család háza táján: Harry herceg megjelenő botránykönyve, a napokban adott interjúja, és a Netflixen debütált dokumentumfilm együttesen mind nyílt támadásnak látszanak, még akkor is, ha az ifjabbik herceg szerint nem erről van szó. 

Nem ért oda időben

Sussex hercege újabb és újabb döbbenetes információkat oszt meg azzal kapcsolatban, hogy milyen az élet a királyi család berkein belül, most pedig II. Erzsébet királynő halálánan napjáról árult el valamit, ami igazán sokkoló. Mint ismert Harry herceg nem ért oda időben a skóciai Balmoralba, azon a napon, amikor nagymamája, II. Erzsébet királynő távozott az élők sorából. Így már csak úgy tudott tőle elbúcsúzni, hogy nem élt, ennek ellenére még a fülébe súgta utolsó gondolatait. 

Nem kapott meghívást

Joggal gondolhatnánk, ez csupán egy tragikus véletlen, hogy Harry nem ért oda időben, ám a herceg a napokban adott interjújában azt állítja meg sem hívták a családja magánrepülőgépére, amivel a többiek Balmoralba repültek. A herceg Anderson Coopernek adott interjújában beszélt őszintén a történekről, kérdésre válaszul egyértelműen azt mondta nem kapot meghívást arra a gépre, ami Balmoralba repült a család tagjaival. Így Harry csak órákkal később érkezett meg a kastélyba, ám a nagymamája addigra már nem élt. 

Nem volt szándékos

Az eset után közvetlenül egy, a királyi családhoz közel álló forrás azt állította, nem szándékosan távozott a gép Harry nélkül. 

Abszolút nem született döntés Harry kizárásáról 

– mondta a forrás, aki hozzátette, III. Károly már korábban megkérte Harryt és Vilmost, hogy rohanjanak Balmoralba, ugyanis romlik a királynő egészségi állapota. Harry egyébkén Németországban tartózkodott, amikor a család közeli tagjait értesítették arról, hogy a királynő nagyon beteg, és nem tudni, mennyi ideig lesz még életben. Sussex hercege később viszont azt állította, a lapokból a királynő haláláról nem a családtól, hanem a lapokból értesült. 

Meghan nélkül

Harry egyébként a tragikus, szeptember 8-i napon felesége, Meghan nélkül érkezett Balmoralba, ugyanis állítólag az apja, Károly király megtiltotta neki, hogy vele jöjjön. 

(via)