Ugyan Harry herceg nem, de Vilmos herceg jelen volt a koronázási koncerten. Utóbbi úgy érezte, hogy ez a tökéletes alkalom, hogy elmondja mit is gondol testvére távozásáról. Persze csak burkoltan.

Vilmos herceg megható beszédet mondott

Vilmos herceg a koronázási koncertet használta fel arra, hogy nyilvánosan is odaszúrjon párat testvérének és sógorának, akiknek kilépését úgy tűnik, még mindig nem tartja túl jó ötletnek. 

Vilmos herceg beszédének középpontjában a szolgálat állt, hosszú sorokban osztotta meg a közönséggel, ez mennyire fontos része az életének, és mennyire szükséges, hogy valaki, aki a királyi család tagja, tényleg ennek szentelje az életét. 

A közönség hatalmas örömmel fogadta a herceg szavait, aki egyébként a legutóbbi felmérések szerint a királyi család második legnépszerűbb tagja, őt csak felesége, Katalin hercegné előzi meg.

Vilmos herceg édesapjának, Károly királynak is mondott pár kedves mondatot: elárulta, hogy szerinte Erzsébet királynő nagyon büszke lenne rá, ha most látná, hova jutott. 

Károly király most büszkévé tenné Erzsébet királynőt

Többek között azt is kiemelte, hogy nagyon büszke Károly királyra, hogy egész életét a nép szolgálatának szenteli, szerinte ez az egyetlen lehetséges út, és példamutató ha valaki ilyen becsületesen elvégzi feladatait. 

Vilmos herceg azt is elárulta, hogy szerinte akinek megadatott a szolgálat lehetősége, annak élnie kell vele - utalva ezzel Harry hercegre, aki nem kívánt a királyi család tagja maradni. 

Azt is hozzátette, hogy a csillogás és a felhajtás ellenére nem szabad megfeledkezni az elmúlt napok leglényegesebb dolgáról: a szolgálatról. 

via