Harry hercegnek már régóta feszült a kapcsolata Károly királlyal és Vilmos herceggel, ráadásul a koronázás volt az első nyilvános szereplése, mióta megjelent a botránykönyve Tartalék címmel.

Harry herceg a koronázáson

Eredetileg Harry herceg a tizedik sorban foglalt volna helyet Károly király koronázásán, azonban az utolsó pillanatban változott a terv, és a 3. sorból nézhette végig unokatestvérei mellől a ceremóniát. Több fotó is napvilágot látott, melyek szerint Sussex hercege egyfolytában grimaszolt, amivel esetleges nemtetszését fejezhette ki.

Nem jelent meg a királyi családja többi tagjával együtt a Buckingham-palota erkélyén, hogy köszöntse a tömeget, sem a vasárnap esti koronázási  koncerten.

Mindezt azzal indokolta, hogy nagyobbik gyermeke, Archie szombaton ünnepelte a születésnapját, és szülőként szeretett volna vele lenni, ezért amint tudott, visszarepült Kaliforniába.

Szakértő véleménye

A szakértő határozottan állítja, hogy ugyan Harry herceg elfogadta édesapja, Károly király meghívását, aki békülni szeretett volna, az egész koronázáson sokatmondó volt a viselkedése.

Függetlenül attól, hogy hogyan intézték a dolgokaikat, úgy gondolom, hogy mindkét fél sajnálkozik.

Bár érthető, hogy Harry herceg a fiával szeretett volna lenni, mégsem vette ki a részét teljes egészében édesapja, Károly király ünneplésében, ami azt jelentheti, hogy van még benne tüske.

via