Harry herceg nem töltött sok időt a koronázáson, de az alatt a rövid idő alatt is számtalan szakértő elemezte viselkedését, gesztusait, még azt is leolvasták a szájáról, hogy mit mondott. 

Harry herceg szavai elég beszédesek

Ennek alapján a herceg állítólag arról panaszkodott, hogy elege van.

Elegem van abból, ahogyan bánnak velem  

– mondta Harry egy szájról olvasó szerint, amikor leült a Westminster apátságban. Sussex hercege unokatestvérével, Eugénia hercegnővel és férjével beszélgetett, amikor a szakértők elkapták ezt a mondatot és később állítólag azt is mondta, hogy

Nem ideális ez a helyzet-

Azt persze nem tudni, hogy Harry herceg a királyi családdal való viszonyára utalt ezekkel a szavakkal, vagy a brit sajtóval való kapcsolatáról beszélgetett a rokonaival. Ez utóbbi is lehetséges,  Harry még mindig pereskedik néhány brit lappal.

Testtartását is elemezték

A testbeszéd szakértők sem lustálkodtak, sőt, szinte teljes elemzést készítettek a hercegről.

Bár Harry herceg magabiztosan vonult, amit az egyenes testtartás, a hátrahúzott vállak, a vízszintes fej és az oldalán tartott karok is bizonyítanak, az arca és a kezei mégis feszültségről árulkodtak. Mosolya is feszült volt, ajkai összeszorultak. A szemében is látható volt egyfajta komolyság, feszültség, mivel az alsó szemhéja is feszesnek tűnt. Harry ujjai enyhén begörbültek és úgy tűnt, hogy a hüvelykujja a bal kezén az ujjaiba nyomódott. Ezek a jelek arra utalnak, hogy a herceg  elég stresszes volt a koronázáson 

– részletezte egy szakértő, aki szerint a feszültséget az ültetési rend is okozhatta, hiszen bár Harry 3 sorral Vilmos herceg és  Katalin hercegné  mögött ült, mégis úgy érezhette, hogy túl közel van testvéréhez. 

Ahelyett, hogy egyenesen előre nézett volna, mint a többi vendég, Harry herceg gyakran jobbra fordul, hogy láthassa bátyját, Vilmos herceget. Bár igyekezett semlegesnek mutatni az arcát, Harry ajkai szomorúságra utaltak, a bátyja felé vetett pillantása pedig olyan volt, mintha olvasni akarna a gondolataiban. 

Via