Vilmos hercegnek  nyilatkozatot kellene tennie Harryvel kapcsolatban - állítja egy szakértő.

Ha ezt nem teszi meg, nem csak a királyi család tagjai közötti további eltávolodást, de az öccsével való kapcsolatot is kockáztatja. Harry herceg már most feltűnően eltávolodott Vilmostól, annak ellenére, hogy a két testvért  egykor szoros testvéri kötelék  fűzte egymáshoz.
A távolodás jelei már most láthatóak, Vilmos egyik közeli barátja korábban azt nyilatkozta, hogy a trónörökös bizonytalannak érzi magát abban, hogy valaha is képes lesz-e újra teljesen megbízni a testvérében.

Alexander Larman királyi szakértő felszólította Vilmos herceget, hogy foglaljon állást és adjon interjút, amelyben reagál Harry felvetéseire.
Állítása szerint tudatni kellene, hogy a királyi család tagjai aggódnak a fiatalabb hercegért,  aki három évvel ezelőtt lemondott a királyi család rangjáról, és azóta számos elmarasztaló kijelentést tett a királyi családról.

A szakértő úgy gondolja, Vilmos hercegnek már korábban olyan interjút kellett volna adnia, amelyben a testvériesség kezét nyújtja. Hozzátette: a jelenlegi helyzetben nem tudja elképzelni, hogy Sussex hercegének a jövőben bármiféle kapcsolata lesz a királyi család bármelyik tagjával.


Lehet, hogy Harry a koronázást is kihagyja

Sussex hercege és hercegnéje 2020 elején lépett ki királyi család életéből. A pár most az Egyesült Államokban él két kisgyermekükkel - a 3 éves Archie-val és a 22 hónapos Lilibettel.

Harry herceg és Meghan meghívást kapott a király májusi koronázására, azt arról azonban még nem nyilatkoztak, hogy csatlakoznak-e a királyi családhoz Károly nagy napján.