Áll a bál Károly király körül, most egy családtagja szállt vele szembe.

Nem hajlandó menni András herceg

Állítólag 2003-ban 75 éves bérleti szerződést írt alá András herceg a Royal Lodge-ban való tartózkodásáról. Igen ám, de Károly királynak nagyon nem tetszik, hogy András herceg itt él, és legfőbb szándéka, hogy kitegye az ingatlanból.

András herceg viszont nem szeretne menni, ő úgy tervezi, hogy itt fog majd megöregedni. Azért pedig, hogy megtartsa az ingalant, bármire képes. Éppen ezért az sem állítja meg, ha emiatt konfrontálódnia kell Károly királlyal. Sőt, még tovább merészkedett, és állítólag fenyegetni kezdte az uralkodót a maradása érdekében.

A 63 éves yorki herceg azóta a királyi család peremre szorított tagja, amióta kiderült, hogy szexuális bűncselekményekben lehetett elkövető. A néhai II.  Erzsébet királynő tavaly megfosztotta másodszülött fiát a katonai címeitől, ám Károly király szerint ez egyáltalán nem elég.

A rák miatt megkegyelmezett Károly király

Károly király korábban megengedte, hogy továbbra is a Windsori házban éljenek, amíg volt felesége, Sarah Fergusson felépül a mellrákból, de most vége a türelmi időnek, és Károly azt akarja, hogy távozzanak.

A király szakértő szerint esélytelen, hogy András herceg elmenjen, és ebben a vitában nem csupán a ház a tét. Szerinte ez egy nagyon komoly hatalmi játék Károly király, és András herceg között, és sokkal többről szól, mint hogy András herceg maradhat-e a házban vagy sem. Sokak szerint komoly háború indul a két fél között, és a következő hónapokban minden a kettőjük botrányáról szólhat majd. András herceg egyébként jelenleg a nyolcadik a trónöröklési sorban, és teljes vállszélességgel tagad, hogy bármiféle jogsértést követett volna el.

via