Szombaton ünnepelték Károly király hivatalos születésnapját. A zászlós díszszemle után a királyi család a Buckingham-palota erkélyéről nézte a légiparádét, és köszöntötték az embereket. A parádé alatt a családtagok beszélgettek, Kamilla királyné még az uralkodó titkos becenevét is használta. 

Csak Kamilla királyné használja Károly király becenevét

A királyi család nyilvánosan sosem használja a beceneveket. Bár Sarolta hercegnő és Lajos herceg becenevei már nyilvánosságra kerültek, azt például nem tudni, milyen neveket használ zárt ajtók mögött Vilmos herceg és Katalin hercegné. Most azonban fény derült Károly király titkára, Kamilla királyné a Buckingham-palota teraszán szólta el magát. 

A szakértő, aki észrevette az apró bakit a Mirror című lapnak nyilatkozott, és elárulta, hogy a légiparádé közben a királyné a következőket kérdezte Károly királytól. 

Fred, mi a véleményed a lóról? 

Károly király kedvesen válaszolt a kérdésre, majd elmosolyodott. A Fred valójában Károly király titkos beceneve, amit csak Kamilla királyné használ, és van egy párja a Gladys, az uralkodó így szólítja a feleségét. Az információk szerint a BBC rádió The Goon Show című műsorának szereplői ihlették a neveket, és még akkor találták ki, amikor évtizedekkel ezelőtt először randevúzni kezdtek. 

Szerepelt a sorozatban is

A becenév azoknak ismerős lehet, akik követték A koronát a Netflixen, mivel a negyedik évadban szó volt a becenevekről. Most a szakértő nyilatkozatának köszönhetően pedig bizonyossá vált, hogy Károly király és Kamilla királyné még manapság is használják őket. 


Via