Mint ismert Katalin hercegné néhány hónnapal ezelőtt az Ír Gárda tiszteletbeli ezeredese lett, miután átvette a férjétől, Vilmos hercegtől a szerepet. A cím pedig alkalomadtán kötelezettségekkel is jár, ami azt jelenti, hogy a hercegnének bizonyos ünnepségeken katonai egyenruhába kellene bújnia. 

Katonai viselet

Egyebek között az éves Trooping the Color (a brit uralkodó hivatalos születésnapja) felvonuláson is katonai szerelést kellene magára öltenie, ám a hírek szerint Katalin hercegné ezt most nem fogja megtenni. Pedig a felvonuláson általában az ezredesek teljes katonai egyenruhát viselnek, sőt néhányan lóháton vesznek részt az eseményen. Például Anna hercegnőt is lehetett látni már egyenruhában különböző eseményeken, a néhai Erzsébet királynő egyetlen lánya ugyanis többek között a Királyi Haditengerészet tiszteletbeli tengernagya, a hadsereg tábornoka és a Royal Air Force tábornagya. 

Kamilla is hasonlóan döntött

Katalin azonban úgy tűnik hiába rendelkezik a rangos címmel, mégsem bújik katonai egyenruhába Károly király hivatlos születésnapján. Sőt, lóhátra sem pattan, holott Vilmos és Károly úgy tudni paripával érkeznek majd. Egyébként Kamilla királyné is hasonlóan döntött, aki meg a Gránátos Gárda ezredese lett nemrégiben, miután átvette András hercegtől a szerepet. Katalin és Kamilla amúgy hintóval érkeznek majd. 

Az uralkodó születésnapja

A Trooping the Colour amúgy több mint 260 éve az uralkodó hivatalos születésnapja, szombaton pedig Károly először jelenik meg rendezvényen megkoronázott királyként.

(via)