A különféle aukciókon egyre gyakrabban bukkannak fel a királyi család emléktárgyai. Most Károly király rajzait lehet megvásárolni, melyeket nagyon különleges személyekről készített. 

Károly király így rajzolt gyerekként

Az uralkodó érdeklődik a művészetek iránt, nem is olyan régen több általa festett tájkép is felbukkant különféle aukciókon. Károly király legtöbbször a tájat, vidéki birtokokat szereti lefesteni. Láthatóan már gyerekként is szívesen töltötte az idejét rajzolással, mivel most eladóak a rajzai. 

A rajzok 1955 és 1955 között készültek, Károly király nagyjából 5 éves lehetett, amikor lerajzolta a szüleit. Erzsébet királynőt estélyiben ábrázolta, hiszen tiarát visel, és ékszereket. Fülöp herceget pedig elegáns ruhában rajzolta le. Mindkét képhez odaírta, hogy kit ábrázol. A rajzok egy gyűjtemény részei, összesen 10 darab rajz van, ezeket fogják most elárverezni. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hansons Auctioneers (@hansons_auctioneers) által megosztott bejegyzés

Az említett képek valódi ritkaságnak számítanak, így akár 10 000 fontot, vagyis nagyjából 4 millió forintot is fizethetnek értük a gyűjtők.

Több dolgot is elárvereznek 

Június 16-án egy különleges aukciót rendeznek, különféle királyi leveleket, képeslapokat, rajzokat és fotókat árvereznek el. A ritkaságokat egy Henry Ramsay Maule nevű író gyűjtötte össze, aki évtizedekig foglalkozott a királyi családdal. Jó barátságban állt a királyi család fotósaival, illetve több olyan személlyel, akik közvetlenül a családnak dolgoztak. 

A ritkaságokat a halála után a családja örökölte, akik most eldöntötték, megválnak tőlük. Van olyan tétel, amit csak most, 40 év után találtak meg. Károly király képei mellett eladó Anna hercegnő rajza, valamint egy képeslap, amit az uralkodó 1954-ben írt Fülöp hercegnek. A további fotókat itt nézheted meg


Via