Károly király és Kamilla királyné csak májusban estek túl a koronázáson, már most a másodikra készülnek. 

Már jön is a második koronázás

Kamilla királyné és Károly király számára nem volt elég egy koronázás, máris egy újabbra készülnek. Idén nyáron, a királyi család tagjait egy különleges skót szertartás keretében koronázzák meg. A hálaadó istentisztelet mellett pedig Skócia fontos kitüntetéseit is átadják.

Mellette természetesen a szórakozás is szerepet kap, első skót kerti partiját ugyanis július 4-én tartja majd Károly király, méghozzá az utazása során. 

Míg a londoni koronázás az angliai egyház istentisztelete, a St Giles-ben tartott második koronázási szertartás lehetőséget ad az uralkodónak, hogy a skót emberek előtt is esküt tegyen. 

Erzsébet királynőnek is volt skót koronázása

Nem Károly király lesz az első uralkodó, akinek nem elég egy koronázás: maga Erzsébet királynő is így tett. A néhai uralkodó 1953-ban a Westminster Abbey után szintén koronát kapott a St Giles-székesegyházban is. 

Az istentisztelet során a királynak átadják a skót koronaékszereket is, amelyek a legrégebbi máig fennmaradt koronaékszerek Nagy-Britanniában, és a 16. század közepéig nyúl vissza a történetük. A koronázási istentiszteleten a skót koronát, az államkardot és a jogart használják majd.

via