Károly király uralkodása után pár héttel máris egy életbevágó döntést hozott meg a palotában. 

Károly király drasztikus változást vezetett be

A megélhetési költségek egyre nőnek, az infláció pedig tombol, így Károly király is szeretne egyre kevesebbet költeni. Éppen ezért egy drasztikus változást vezetett be. Kiderült, hogy csökkenti a Buckingham-palota uszodájának hőmérsékletét. Döntése hatással lesz György hercegre, Sarolta hercegnőre és Lajos hercegre is, ugyanis ők is gyakran pancsoltak a medencében. A személyzet egyik tagja elárulta, hogy már lejjebb kapcsolták a termosztátot, így a víz hőmérséklete már csökkent is. Az elmúlt 80 évben a királyi család szinte minden tagja úszott a Buckingham-palota medencéjében, így ez a változás őket is érinti majd.

Nem ez az egyetlen dolog, amivel Károly király szeretné csökkenteni a költségeket. Korábban kisebb házat ajánlott fel András hercegnek, amivel alaposan magára haragította a testvérét. Illetve vannak egyéb tervei, például, hogy a Buckingham-palota több látogatót fogadhatna. 

A személyzet tagjai is úszhatnak

A bennfentes kifecsegte, hogy a személyzet tagjai is használhatják a medencét, de csak meghatározott időpontokban, mikor a királyi család egyetlen tagja sem akar úszni. 

A szabály az, ha a személyzet tagja úszik, és megjelenik a királyi család egyik tagja, akkor ki kell szállnia a medencéből, hacsak nem marasztalják, ami gyakran előfordul. Abban az esetben, ha a kijelölt időpontban a család bármely tagja, vagy egy magas rendű személy tartózkodik a kijelölt helyen, nem szabad hozzájuk csatlakozni. Ez így van jól.  

Kiderült az is, hogy minimum három főnek tartózkodnia kell a medencében, ugyanis ha egyiküket baleset éri, vagy rosszul lesz, úgy a másik két ember tud neki segíteni. 

György herceg is a palotában tanult meg úszni 

Még 2014-ben Katalin hercegné az akkor egyéves Györg herceget heti rendszerességgel tanította úszni az exkluzív medencében, de Sarolta hercegnő is itt sajátította el az alapokat. Kiderült, hogy Károly király édesapja, Fülöp herceg naponta lejárt a medencébe mindaddig, míg meg nem betegedett. 

via