Katalin hercegnének a jegygyűrűjén kívül van még egy gyűrűje, ami sokak érdeklődését felkeltette.

Katalin hercegné titkos ékszere

A walesi hercegné ugyan nem sokszor viseli a titokzatos ékszert, jelentése egészen különleges. Először 2008-ban, a születésnapján vette fel, majd 10 évvel később, egy teniszmérkőzésen is feltűnt az ujján. Azonban Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén, valamint a James Bond premierjén is szemet szúrt többeknek a feltűnő ékszer.

Getty Images / David M. Benett

Beindultak a találgatások, és többen azt feltételezték, hogy az ékszert maga Vilmos herceg ajándékozta feleségének, ugyanis abban az évben hozta világra Lajos herceget. Azonban a teória megdőlt, mert már évekkel azelőtt is látni lehett rajta a különleges darabot.

Szakértő szerint a magyarázat rém egyszerű: családi örökséget visel Katalin.

Ez egy családi örökség lehet. Az a hír járja, hogy gazdagságot hoz a tulajdonosára, ám Katalin hercegnének erre valószínűleg már soha nem lesz szüksége, hiszen megvan mindene. Becslések szerint nagyjából 25 ezer fontra mondanám a darab árát.

A gyűrű jelentése

Mivel Katalin hercegné több jeles eseményen is viselte az ékszert, így számtalan jelentéssel bírhat ez a gesztus, amit a szakértő is megerősített.

A függetlenséget jelképezheti a hercegné számára. Bár a legtöbb Katalin által viselt ékszer feltételezhetően királyi örökség, mivel a 26. születésnapján viselte először, ehhez a darabhoz személyesen kötődhet. 

Kifejtette azt is, hogy akik citringyűrűt viselnek, azok nagyon kötődnek a függetlenségükhez. A drágakövek szimbolikus jelentéssel bírnak a citrint pedig az optimizmus, a remény és a boldogság szimbólumaként tartják számon.


via