Károly király koronázása világraszóló esemény volt, ám az uralkodó rettegett tőle, hogy ez nem így lesz. 

Károly király félelme teljesen alaptalan volt

A koronázás előtt rengeteg egyeztetés és megbeszélés zajlott, amelyen Károly király jelen volt. Ezeken a beszélgetéseken rendre elhangzott több embertől is, hogy Erzsébet királynő koronázása mekkora siker volt. 

Több történet is volt, amelynek az volt a lényege, hogy mennyire sokan személyesen is ellátogattak, hogy részesei legyenek az eseménynek. Hosszú utcák voltak emberekkel tömve, szinte moccanni nem lehetett a tömegben, annyira sokan szerettek volna részesei lenni a történelmi eseménynek. 

Éppen ezért Károly király rettegett attól, hogy tudván, hogy egyáltalán nem annyira népszerű mint édesanyja, nem lesz túl sok érdeklődő az eseményen. Aggódott, hogy senki nem lesz kíváncsi az ő koronázására. 

Mindenki népszerű akar lenni

És habár ez nem egy népszerűségi verseny és szavazás sincs arról, ki lépjen a trónra, a királyi családból mindenki szeretné, ha közkedvelt lenne az angolok körében, nem kivétel ezalól Károly király sem. 

A hírek szerint az uralkodó nagyon megkönnyebbült, amikor meglátta, hogy mennyien érkeztek a helyszínre, és mennyien utaztak a Buckingham-palotához akár a világ másik feléről is, hogy kifejezzék támogatásukat és tiszteletüket. 

via