A koronázásnak vége, de nem volt botrányokól mentes. Már szombaton korra reggel megjelentek tüntetők a Trafalgar téren, de most kiderült, hogy összesen 52 ember került rendőrkézre. Azonban nem mindenki Károly király ellen tüntető volt, akadt olyan is, akit szexuális zaklatás miatt tartóztattak le a tömegben vagy éppen pánikkeltés miatt.

Íme, a részletek

A Mirror információi szerint 14 embert tartóztattak le a Westminster-i bevásárlóközpontban. Egy embert kábítószer-birtoklás miatt, de a többieket azért, mert tüntettek. További 14 ember Kelet-Londonban került rendőrkézre pánikkeltés miatt. A hatalmas londoni tömegben még akadt egy-két letartóztatás különböző ügyek miatt. 

Károly király is figyelmeztetett mindenkit

Mint megírtuk, Károly király a koronázás előtt fontos üzenetet fogalmazott meg Kamilla királynővel együtt. A hangfelvételt minden vasútállomáson lejátszották az Egyesült Királyságban, amelyben az állt, hogy mindenki vigyázzon, miközben utazik. Erre azért volt szükség, mert rengetegen érkeztek Londonba a koronázás napján. 

A testbeszéde árulkodó volt

Egy testbeszéd-szakértő szerint Károly király rendkívül ideges volt a koronázáson, sőt szó szerint szorongott. Szerencsére a brit uralkodó már nyugodtabbnak tűnt, amikor a családjával a tömeget köszöntötték a Buckingham-palota erkélyéről. Az erkélyen nagyon vicces volt Lajos herceg, aki egy táncot is lejtett a népnek, valamint természetesen aranyosan integetett is, de közben a testvéreit sem hagyta békén.