Károly királynak sok nehéz döntést kell meghoznia, ami a koronázást illeti, ilyen például a meghívottak listája. Károly király most egy olyan embert is le kellett hagyjon a névsorból, akiről egyértelműnek hitték, hogy ott lehet majd.

Sokat tett Erzsébet királynőért, mégsem hívták meg

Erzsébet királynő két életben maradt koszorúslánya közül, az egyiket nem hívták meg Károly király koronázására: Earl Mountbatten lánya, a 94 éves Lady Pamela Hicks, aki már jelen volt VI. György koronázásán is, most nem fért fel a vendéglistára.

Károly király persze nem sunnyogta el a döntést, a palota bocsánatkérő üzenetet küldött a családhoz egyébként közelálló egykori koszorúslánynak.  

Kerekesszékben is megjelent 

Lady Pamela Hicks tavaly szeptemberben Erzsébet királynő temetésén is részt vett, akkor már kerekesszékben jelent meg, mégis fontosnak tartotta, hogy megmutassa, mennyire mélyen tiszteli a néhai uralkodót. 

A Buckingham-palota nem szerette volna, ha Lady Pamela Hicks csak úgy magától rájön, hogy nincs a meghívottak között, így ezt megelőzvén, a palota odatelefonált, hogy személyesen értesítsék a hírről. Károly király maga is sajnálatát fejezte ki, és elnézést kért tőle.

A történtek sokakban felháborodást keltettek, hiszen úgy érzik, nem igazságos, hogy a másik koszorúslányt viszont meghívják.

via