Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjéről megható és elgondolkodtató dolgot állít Katie Nicholl, a Harry: Életút, veszteségek, szerelmek című életrajzi könyv szerzője.

Katalin hercegné megkönnyezte Harry beszédét

Ki tudja, talán ez volt az egyetlen alkalom, amikor Harry herceg megríkatta a sógornőjét. Az Express című lap írja most a 2011. április 29-én tartott világraszóló lakodalomról, hogy a tévében is közvetített házasságkötési ceremónia után az ifjú pár, azaz Vilmos herceg és Katalin hercegné gálavacsorát adtak a násznép illusztris tagjainak.

Ennek a nagy, közös lakodalmi étkezésnek a végén volt, hogy annak rendje és módja szerint Harry herceg, mint a vőlegény öccse, beszédet mondott. A beszámolók szerint alapvetően viccesre vette a figurát és megcsillantotta a humorérzékét.

Szeretettel teli, meleg és vicces beszéd volt, amin Katalin mélyen meghatódott. Harry a humorérzékéről ismert, és viccekkel fűszerezte a beszédet, poénkodott is a bátyján, hogy »Vilmosnak egy morzsányi romantika sem jutott, amíg Kate-tel nem találkozott«

– állítja a szerző, hozzátéve, hogy Katalin egészen a könnyekig meghatódott a beszéden annak idején.

Nem ő volt a násznagy

Sokan vannak egyébként, akiknek úgy rémlik, hogy Harry volt a násznagy a bátyja esküvőjén, de ez nem igaz, derül ki a herceg botránykönyvéből, a Tartalékból. Ezt a hírt csak utólag hintették el az önéletrajz szerint. Harry herceg a következőket írja a témáról:

a közvéleménynek azt mondták, hogy én voltam a násznagy, de ez szemenszedett hazugság volt. Az emberek azt várták el, hogy én legyek a násznagy, ezért a Palota úgy látta, hogy nincs mit tenni, azt kell mondaniuk, hogy tényleg én voltam.

A valóság ezzel szemben az, hogy Vilmos herceg két jóbarátját választotta ki násznagynak, James Meade-et és Thomas Van Straubenzee-t. Harry herceg tehát ezt a bizonyos beszédet nem mind násznagy mondta, hanem egyszerűen mint a vőlegény testvére.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Via