Katalin hercegné egyszerűen imádja az ékszereket: az olcsó bizsu fülbevalókért ugyanúgy rajong, mint az egykor Erzsébet királynő által viselt méregdrága nyakláncokért; ráadásul jól is állnak neki ezek az ékszerek, ezért örömmel viseli őket a hivatalos hercegi eseményeken. Katalin hercegné gyűjteményében azonban van egy olyan nyaklánc, ami a szakértők szerint messze túlmutat a klasszikus gyémánt ékszerek szépségén: ez pedig nem más, mint a következő hatalmas smaragdkövekkel díszített nyakék!

Egykor Diana hercegnéé volt Katalin hercegné legszebb nyakéke

A különleges nyakék egykor Teck Mária brit királynéé volt, amit halála után a királyné unokájára, Erzsébet királynőre hagyott. Erzsébet királynő később fia feleségének, Diana hercegnének adta az ékszert, amolyan nászajándékként, amiért egyenesen rajongott a  tragikusan elhunyt hercegné.

Többek között 1985-ben, a hercegi pár ausztrál körútján is ezt az ékszert lehetett látni rajta fejdíszként, de az egyik legutolsó nyilvános szereplésén, a 36. születésnapi ünnepségén is ezt az ikonikus, 14 db smaragdkővel díszített nyakéket viselte Diana hercegné. 

Elképesztően szép ez az ékszer, nem hiába rajong érte Katalin hercegné

Ezt a csodás ékszert örökölte meg aztán Katalin hercegné, aki először 2022 decemberében, az Earthshot Prize díjkiosztó gála vörös szőnyegén viselte a nyakéket. A hercegné smaragdköves fülbevalóval és egy nagyon elegáns, leszitult szabású, zöld Solace London esélyivel párosította a majdnem 7 milliárd forintot érő nyakékét, a róla készült képek pedig bejárák az egész világsajtót.

Sajnos az ékszert azóta sem lehetett Katalin hercegnén látni, valószínűleg a brit királyi kincstárban őrzik, de annyira elragadóan nézett ki benne a hercegné, hogy nem lenne meglepő, ha a közeljövőben újra látnánk rajta ezt a méregdrága nyakéket. 

Via