Katalin hercegné nem mérges Harry hercegre, állítja a királyi család egy közeli ismerőse. És jól érzed, ezek után jön egy hatalmas DE...

Katalin hercegné és a Tartalék


Harry herceg évek óta eltávolodott a királyi családtól, és a fizikai kivonulásuk Nagy-Britanniából Meghan Markle-lel együtt már önmagában is nagy viszályt keltett. De aztán jöttek a további interjúk, nyilatkozatok és dokumentumfilmek, amik tovább rontottak a helyzeten, hogy arról a bizonyos könyvről ne is beszéljünk.

Vagyis de, beszéljünk róla, mert ezt tette Katie Nicholl is, a királyi család szakértője, aki friss interjújában azt mondja, Katalin és Harry annak idején kifejezetten jóban voltak. A viszony egyre inkább hűvösödött azonban, amikor a sógorék kikerültek a családból, de Katalinnál a Tartalék című könyvnél telt be végleg a pohár.

Sógornő-nővér

A dolog különösen szomorú amiatt, hogy Harry herceg annak idején még így beszélt Katalin hercegnőről:

a sosemvolt nővér, akire mindig vágytam.

Most a szakértő a következőket mondja a The Sun című lapnak arról, mikor változott meg végleg ez a kapcsolat:

ha a személyes dolgokra gondolunk, és szerintem a Tartalékban mondhatjuk, hogy becstelen megjegyzések vannak Katalinról, ezzel Harry megszegte az egyetlen szabályt: azt, hogy nem beszélnek a család belügyeiről.

Amíg Vilmos hercegről úgy tudni, hogy kifejezetten nagyon mérges lett az öccsére az utóbbi időben, addig a Katalint ismerők azt mondják a hercegnéről, hogy ő sosem szokott így dühösködni. Harryre sem mérges, hanem...

bár Katalin és Harry nagyon, nagyon közel álltak régen egymáshoz, most ez a kapcsolat teljesen tönkrement. De nem hiszem, hogy Katalin egy dühös természet. Inkább szerintem arról van szó, hogy nagyot csalódott, úgy érzi, hogy cserben hagyták, megbántották, főleg abban a tudatban, hogy nem válaszolhat vissza – és ezt Harry tudta is, hogy a sógornője nem válaszolhat.

Erről nem igazán volt szó eddig, pedig valóban fontos mozzanata a történteknek: Harry nyilván tisztában volt vele, hogy akármit is ír meg a könyvében, a családtagjai úgysem fognak érdemben-hivatalosan reagálni arra, soha nem fogják se megerősíteni, se cáfolni azt, amit ő a könyvében állít.

Via