Katalin hercegné mindig tökéletesen viselkedik a nyilvánosság előtt, egyszerűen hercegnőnek született. Pedig nem mindenki volt tőle elragadtatva kezdetben. 

Katalin hercegné nem született előkelőnek

Katalin hercegnét mindig a királyi család többi hölgy tagjához hasonlítják, és soha nem arról szólnak a hírek, ő maga mennyire eredeti. Pedig mind Diana hercegné, mint Erzsébet királynő és Kamilla királyné is tudták, hogy egy nap uralkodni fognak majd. 

Katalin hercegné azonban szénbányászok leszármazottja, édesanyja nevelőotthonban nőtt fel, és légiutas-kísérőként dolgozott. Nemcsak ő lesz az első tényleg civil királyné, de az első, akinek diplomája van. 

Először a Marlborough College-ba járt, ahol kiválóan teljesített a sportban. Később, a skóciai St Andrews Egyetemen találkozott Diana hercegné idősebb fiával.

Durva dolgot tett Kamilla királyné

Először barátok, majd lakótársak lettek, és 2004 körül kerültek közelebbi kapcsolatba. Kate Middleton 2005-ben végzett művészettörténész szakon. Amikor végre nyilvánosan felvállalták a kapcsolatot, rengeteg bántás érte őket. Vilmos herceg ekkor szakított is, hogy Katalin hercegnl átgondolhassa, tényleg hiányzik-e neki ez a toxikus légkör. A bulvársajtó Katalin hercegnét emiatt "Waity Katie"-nek nevezte el, a pár végül 2011-ben házasodott össze.

Ám nemcsak a sajtó, hanem maga a királyi család is élesen bírálta Katalin hercegnét. 

Kamilla állandóa azt hangoztatta Károlynak, hogy szerinte Katalin egyáltalán nem illik Vilmoshoz. Erzsébet viszont annyira rajongott érte, hogy Kamilla rosszindulata soha nem ért célt. Katalin is tudott róla, hogy mit beszélnek a háta mögött, de soha nem adott ennek hangot, mindig méltósággal tűrte. Ez vette le a királynőt is a lábáról. 

via