Jelenleg Katalin hercegné az egyik legnépszerűbb tagja a brit királyi családnak. Hatalmas rajongótábora van, az emberek pedig szó szerint mindent tudni szeretnének róla. Éppen ezért a brit sajtó rendszeresen ír róla cikkeket, ez nem meglepő, ám sokan nem értik, miért emlegetik még mindig Kate Middleton néven, most elmagyarázzuk! 

Katalin hercegnét ezért hívják még mindig Kate Middletonnak

A walesi hercegné Catherine Elizabeth Middleton néven született, de leginkább a Kate becenevet használta. Az emberek is ezen a néven ismerte meg, mivel a cikkekben rendszeresen Kate Middletonnak nevezték. Az esküvő után megváltozott a neve, Her Royal Highness The Duchess of Cambridge vagyis Ő Királyi Fensége, Cambridge hercegnéje lett a megszólítása. 2022-ben újabb névváltása volt, hiszen Vilmos herceg megkapta a walesi herceg címét, ez pedig Katalin hercegné címét is befolyásolta. 

Ennek ellenére a brit sajtóban továbbra is Kate Middletonként emlegetik a hercegnét, amit sokan nagyon furcsának találnak. Most Richard Fitzwilliams, királyi szakértő elárulta az Express nevű lapnak, ennek mi az oka. 

Évek óta elavult, de ezen a néven ismerik az interneten. Middleton az a név, amelyet gyerekként viselt. Ez volt a neve az évek során, amíg Vilmos udvarolt neki. És ami a legfontosabb, ez a neve a Google-ben.

A szakértő szerint ez az oka, hogy Katalin hercegné esetében még mindig a lánykori nevét használják. Elárulta, szerint ez egészen addig marad így, amíg királyné nem lesz belőle, akkor nagy valószínűséggel az brit oldalak is szakítanak majd ezzel a szokással.

Sokak szerint tiszteletlenség a sajtó részéről, hogy nem használják a címét. Főként amiatt, mert a trónörökösnek a felesége, és egy másiknak az édesanyja. A szakértők szerint valóban illendőbb lenne, a Katalin walesi hercegné formát alkalmazni a Kate Middleton helyett. 


Via