Meghan Markle korábban már nyilatkozott a Katalin hercegnével való kapcsolatáról, de sosem tüntette őt fel rossz színben. Feltárta a problémáikat, de Harry herceg volt az, aki támadást intézett a walesi hercegné felé. A szakértő szerint most Meghan lehet az, aki tovább mérgesíti a viszonyt.

Ezt a lépést már Katalin hercegné sem fogja szó nélkül tűrni 

Bár Meghan Markle még hivatalosan nem jelentette be, a szakértők szerint biztos, hogy kiadja a memoárját. A saját álláspontját még nem volt alkalma elmesélni, eddig mindig Harry herceggel közösen adott interjút. A könyvben pedig újabb titkokat tárhatna fel, melyek negatívan befolyásolhatnák a királyi család megítélését, és nagy valószínűséggel Katalin hercegnét. 

Phil Dampier királyi szakértő szerint a királyi család stratégiája eddig világosan látható. Azt az elvet követték, hogy csendben maradnak, nem szólnak, és megvárják, amíg Harry herceg és Meghan Markle minden elmondanak, és elül a botrány. 

A királyi család csendben maradt, és magába szívta, még akkor is, ha nagyon megsértették őket. Az volt az irányelvük, hogy Harrynek és Meghannek kifogy a lőszere, de sajnos bőven maradt nekik, egy Meghan könyv. 

A szakértő szerint Katalin hercegné álláspontja világos, ha még több támadást kapnak, akkor nincs esély arra, hogy valaha helyreállhat a béke a családban. Harry herceg pedig szívesen felvenné a kapcsolatot a testvérével, erről korábban egy interjúban beszélt. Éppen ezért most Meghan Markle kezében van a döntés. 

Megviselte a családot 

Dr. Ed Owens történész egy műsorban beszélt arról, hogy a királyi családot mennyire megviselte Harry herceg és Meghan kiválása. Nem csupán érzelmi szempontból, de ezzel elúszott az ideális brit család illúziója, amin olyan keményen dolgozott mindenki. Az alap koncepció az volt, hogy Károly király mellett ott áll majd Vilmos herceg és Harry. 

Már a kiválás is megviselte a királyi család hívnevét, de az elmúlt évek botrányai csak tovább rontották ezt. Ettől függetlenül Károly király szeretne kibékülni a kisebbik fiával, a szakértők szerint ez stratégiai szempontból is fontos lenne


Via