Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek hamarosan döntést kell hozniuk György herceg jövőjével kapcsolatban. A herceg még csupán 10 éves, de hamarosan iskolát kell váltania, így a hercegi párnak el kell döntenie, hogy szakítanak a hagyományokkal, vagy követik a szokást. 

Katalin hercegnét megviseli György herceg jelenlegi helyzete

Még hónapokkal ezelőtt készült pár fotó a hercegi párról és György hercegről, az Eton bentlakásos iskolában. Az intézmény egy nagyon jó magániskola, Vilmos herceg és Harry herceg is itt tanultak. Számos előnye van, Katalin hercegnét mégis aggasztja a dolog, és kifejezetten ellenzi, hogy a legidősebb gyermeke bentlakásos iskolába járjon. 

Katalin hercegné Vilmos herceghez hasonlóan bentlakásos iskolában tanult, de sokszor piszkálták, bántották a társai, így nagyon egyedül érezte magát. Ám van egy másik ok is, amiért nem lelkesedik az ötletért, az Eton egy nagyon régi magániskola, ahová gazdag szülők gyermekei járnak, szerinte ez a lépés ellentmond annak, hogy modernizálni szeretnék a monarchiát.

Vilmos herceg szerette volna, ha György az Eton tanulója lesz, ezért a kérdésen sokáig vitáztak. Katalin hercegné ellenállt, de egy informátor szerint már kezdi elfogadni a dolgot. 

Katalin sokáig nem értett egyet a férjével abban, hogy bentlakásos iskolába menjen, pedig ez a hagyomány. Katalin úgy gondolja, hogy egy ilyen intézmény ellentétes a monarchia modernizálására irányuló minden erőfeszítésükkel. Ráadásul György kétségbeesetten hiányozni fog neki. Ő és Vilmos évekig vitatkoztak ezen, de végül győzött

– nyilatkozta az egyik informátor az In Touch Weekly magazinnak.

Szerencsére Katalin hercegnének még van pár éve felkészülni, mivel György herceg csak 13 évesen kezdheti meg a tanulmányait az Etonben. Addig még sok vizsga vár rá, amiben Katalin hercegné segít. A bennfentesek szerint a költözés sem volt véletlen, hiszen az Eton mindössze 10 percre van a mostani otthonuktól. Így György herceg a hétvégéit a családjával töltheti, és akár egy átlagos hétköznapon is meglátogathatja a szüleit és a testvéreit. 


Via