Katalin hercegné és Vilmos herceg tavaly költöztek a Windsorban található Adelaide Cottage nevű épületbe, de a költözés után rádöbbentek, hogy vannak dolgok, amiket nem tehetnek meg az új otthonukban. 

Katalin hercegné nem tehet meg mindent az otthonában 

A házaspár még tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy a gyerekek miatt vidékre költöznek. Korábban a Kensington-palota volt az otthonuk, de az iskolakezdés előtt a Windsorban található Adelaide Cottage nevű épületbe költöztek. A ház kifejezetten visszafogott és egyszerű, négy hálószobával rendelkezik, így a családnak épp elegendő. 

Ugyanakkor a költözés után rádöbbentek, hogy nem tehetnek meg bármit a házzal, mivel II. fokozatú műemléki státusszal rendelkezik az ingatlan. Ez azt jelenti, hogy még a legapróbb módosításokat is engedélyeztetniük kell, például ablakot sem cserélhetnek. 

A szakértő elárulta, hogy ezt a fokozatot csak azok az épületek kaphatják meg, melyek különleges építészeti vagy történelmi jelentőséggel bírnak, ezért érdemes őket megóvni a nemzet számára.

Apró, de fényűző

Tény, hogy az Adelaide Cottage kifejezetten kicsi, de az információk szerint belülről annál látványosabb. Az épületet még 1831-ben építették, IV. Vilmos király feleségének, Adelaide királynénak. Szász–Meiningeni Adelheid brit királyné, ahogyan magyarul nevezik, imádta ezt a házat, valóságos menedékként szolgált számára, így azóta az ő nevét viseli. Az információk szerint Viktória királynő szintén kedvelte a helyet. 

A források szerint belülről nagyon fényűző, többek között egy görög-egyiptomi stílusú márványkandalló is található benne. A mennyezeteket aranyozott delfinek és különféle faragások díszítik.

Mivel az Adelaide Cottage nem nagy, így a családnak nincs bennlakó személyzete. Ez nagy változás volt a gyerekeknek, mivel korábban a dadájuk náluk lakott. 


Via