Kate Moss kíméletlen részletességgel mesélte el, hogyan menekült sírva egy fotózásról, miután tinédzserként azt kérték tőle, hogy akarata ellenére vetkőzzön.

A most 48 éves  modell  egy interjúban emékezett vissza, hogy voltak fotósok, akik 15 évesen arra kényszerítették, hogy vegye le a melltartóját.

Szörnyű élményben volt részem egy melltartókatalógus fotózásán

– kezdte.

Azt mondta nekem a fotós: „Vedd le a felsőd”, én pedig levettem. Pedig akkoriban nagyon szégyenlős voltam a testemmel kapcsolatban.

– mesélte.

Aztán azt mondta: „Vedd le a melltartódat” és éreztem, hogy valami nincs rendben, úgyhogy fogtam a cuccaimat, és elrohantam. Azt hiszem, ez kiélesítette az ösztöneimet. Ma már egy kilométerről meg tudom mondani, ha valaki rossz

– tette hozzá.

Kate  1988-ban, 14 évesen szerződött a Storm modellügynökséghez, és sokszor kísérő nélkül utazott Londonba, ahol naponta akár nyolc modellfeladatot is teljesített. A BBC  rádióműsorában beszélt arról az 1990-es fotózásról is, amely 16 évesen híressé tette, de az emlék felidézése még mindig fájdalmas. 

A néhai fotós, Corinne Day gyakran dolgozott együtt Kate-vel, akiről a The Face magazin számára készített fotósorozatot. A szupermodellnek itt is félmeztelenre kellett vetkőznie, amit ő nem szeretett volna. Akkor a fotós megfenyegette: „ha nem vetkőzöl le, nem foglak ajánlani az Elle-nek.”

Fájdalmas, mert ő volt a legjobb barátom, és nagyon szerettem, de nagyon körülményes volt vele dolgozni. A képek viszont csodálatosak lettek, szóval megkapta, amit akart, én pedig megszenvedtem, de végül jót tettek, hiszen megváltoztatták a karrieremet 

– vallotta be Kate, hozzátéve: egy másik, Calvin Klein fotózáson váliumot kellett szednie, hogy enyhítse a meztelenség miatti szorongását. 

Meggyűlt a baja a drogokkal 

Kate őszintén beszélt az  alkohollal  és a drogokkal vívott csatáiról, amelyek 2005-ben majdnem tönkretették a karrierjét. 

Rosszul éreztem magam, és eléggé dühös voltam, mert mindenki, akit ismertem, drogozott, így az, hogy rám koncentráltak, és megpróbálták elvenni a lányomat, nagyon képmutatónak tűnt

– idézte szavait a Daily Mail. 

Via