Rendszeresen készítenek különféle felméréseket a brit királyi családról. Nézik az egyes családtagok népszerűségét, és rangsorolják őket például vagyon, esetleg eladhatóság alapján. Most született egy friss összesítés, amiből kiderült, ki a legértékesebb jelenleg! 

Ő a brit királyi család legértékesebb tagja 

A lista összeállításánál sok dolgot figyelembe vettek, így alakult ki a végső sorrend. A brit királyi család leggazdagabb és egyben legértékesebb tagja, Károly király. Az uralkodó nettó vagyona nagyjából 1,8 milliárd font. Kamilla királyné vagyona és ezzel együtt értéke nem annyira jelentős, mivel ő nagyjából 7,9 millió fonttal rendelkezik. 

A lista második helyét Vilmos herceg szerezte meg, akinek a vagyona kb. 949 millió font. Korábban nem volt ennyire vagyonos tagja a családnak, tavaly azonban megkapta a cornwalli hercegséget, ami az egyik legjövedelmezőbb vállalkozása a brit uralkodónak. Több cég, birtok tartozik alá, ezeknek a bevételével Vilmos herceg rendelkezik. Katalin hercegné is rendelkezik valamennyi vagyonnal, nagyjából annyival, mint Kamilla királyné.

A dobogó harmadik fokára Harry herceg és Meghan állhatott fel. Bár a népszerűségük eléggé alacsony, annál több pénzzel rendelkeznek, és kifejezetten eladhatónak számítanak. A számítások szerint a költözés után, és az adósságuk ellenére nagyjából 48 millió font a vagyonuk. 

Anna hercegnő és a férje szintén jelentős vagyonnal rendelkeznek, nagyjából 17 millió fonttal. Anna hercegnő egyébként kifejezetten népszerűnek számít az Egyesült Királyságban, és őt tartják a legszorgalmasabb dolgozónak a királyi családon belül. 


Via