Ismét Oscar-díjas magyart köszönthetünk: Mihalek Zsuzsa is felkerült a díjazottak listájára.

Magyar Oscar-díjas idén is

A Szegény Párák is tarolt az Oscar-gálán, de nem csupán Emma Stone maradt szó nélkül amikor megkapta a díjat, a magyar berendező, Mihalek Zsuzsa is átélhette ezt a katartikus élményt.

11 jelölésből végül 4-et díjaztak a Szegény Párák esetében, mellette pedig a legjobb jelmez, a legjobb smink és haj, valamint a legjobb díszlet díját kapta meg.

A legjobb díszlet díjat 3 ember munkája nyerte el, két látvány tervező, valamint Mihalek Zsuzsa berendező vívták ki az elismerést.

Mihalek Zsuzsa egyébként nem vett részt személyesen az Oscar-gálán, amit az alkotótársak nagyon sajnáltalak. Ez Mihalek Zsuzsa döntése volt, akinek otthonmaradásán nem lepődtek meg a kollégái sem.

Megmaradt Mihalek Zsuzsa szerénysége

Mint elmondták, Mihalek Zsuzsa inkább a háttérben van, kerüli a rivaldafényt. Pedig abszolút megérdemelte volna, hogy megmutassa a világnak, kinek a keze munkáját dicséri a Szegény Párák berendezése.

Mihalek Zsuzsa nem csupán külföldi produkciókban vesz részt, de dolgozott a Csinibabában, valamint a Made In Hungária című filmben is.

via