Pénteken az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága úgy döntött, hogy megfosztja az amerikai nőket az abortusz jogától, vagyis pontosabban a jövőben a szövetségi államok dönthetnek arról, hogy engedélyezik-e a magzatelhajtást vagy sem. A döntés után rengeteg sztár szólalt fel és fejezte ki a felháborodását. A néhai Paul Walker 23 éves lánya, Meadow Walker a saját történetén keresztül állt ki a nők mellett. 

2020-ban volt abortusza

A 2013-ban elhunyt színész lánya a közösségi oldalán szólalt meg:

A mai nap óriási visszalépést jelent a történelemben , mély igazságtalanság a nőkkel szemben szerte az Egyesült Államokban. Számtalan nő küzdött az abortusz melletti döntés meghozatalával. Én is küzdöttem, de 2020-ban , amikor a világ összeomlott a járvány idején, az abortusz mellett döntöttem. Szerencsém volt, hogy egy nagyszerű orvosom volt, aki végig támogatott, az ő segítségével lehetek az a boldog és egészséges ember ma

- írta Meadow Walker a bejegyzésében.

Paul Walker lánya hozzátette, hogy a jövő jelenleg elég kilátástalannak tűnik, valamint számtalan nőnek nem fog megadatni a lehetőség, hogy biztonságos orvosi ellátásban részesüljön. 

Billie Eilish a koncertjén szólalt fel

A népszerű énekesnő a Glastonbury Fesztiválon mondta el a véleményét az abortuszellenes törvényről. Elmondta, hogy június 24 egy nagyon sötét nap az Egyesült Államok számára, valamint nem ért egyet a döntéssel. 

Via