Sarah Fergusont azonnal meg kellett műteni, mivel mellrákot diagnosztizáltak nála. A 63 éves York-i hercegnő a rutinszerű mammográfiás vizsgálata után kapta meg a lesújtó diagnózist – erősítették meg a hírt Sarah Ferguson képviselői. 

Drámai napokon van túl a királyi család

A legfrissebb hírek szerint, már kiengedték a kórházból, és jelenleg otthon lábadozik a családja körében. Mellette van volt férje, András herceg is, és jelenleg a bershire-i Windsorban próbál felépülni. 

A hercegné képviselői hangsúlyozzák: ez az eset is rávilágít arra, hogy mennyire fontos szerepe van a szűrővizsgálatoknak, és mindenkit arra kérnek, hogy ezeket rendszeresen végeztessék el. 

A műtétet a londoni Marylebone-i VII. King Edward kórházban végezték. A háromgyermekes nagymama több napot töltött a londoni kórházban a héten, és elmondta, hogy roppant hálás az egészségügyi személyzetnek.

Sarah-t, York hercegnőjét a közelmúltban diagnosztizálták a mellrák korai formájával, amelyet egy rutin mammográfiás szűrés során fedeztek fel. Műtétet tanácsoltak neki, ami sikeresen meg is történt. A hercegnő a legjobb orvosi ellátásban részesül, és a szakemberek azt mondták neki, hogy sikeres volt a beavatkozás. Most lábadozik a családja körében. A hercegnő háláját szeretné kifejezni az egészségügyi személyzetnek, illetve mindazoknak, akik az elmúlt napokban támogatták őt.

Most családja vigyáz rá

Nagyon hálás a mammográfiás vizsgálatban részt vevő munkatársaknak is, akik felismerték a betegségét, mivel egyébként tünetmentes volt, és úgy gondolja, hogy tapasztalatai rávilágítanak a rendszeres szűrés fontosságára.

Fergie, a műtéte miatt kihagyta a Royal Ascotot is, most pedig a Royal Lodge-ban lábadozik családjával, András herceggel, és lányaival, Beatrixszal, és Eugéniával.