Károly király az év elején szólította fel Harry herceget és Meghant, hogy költözzenek ki a Windsorban található otthonukból, hogy oda beköltözhessen András herceg. A yorki herceg jelenlegi otthonát pedig Katalin és Vilmos herceg foglalhatná el, amihez nagyon úgy fest, semmi kedvük. 

A költözés okozza a feszültséget Vilmos herceg és Károly király között

Károly király még korábban eldöntötte, hogy kiköltözteti András herceget a Windsorban található Royal Lodge nevű épületből. András már nem tartozik a királyi család dolgozó tagjai közé, az uralkodó pedig szeretné, ha az épületbe Katalin hercegné, Vilmos herceg és a gyerekek költöznének. A hercegi pár jelenleg az Adelaide Cottage-ban él, ami csupán 4 hálószobával rendelkezik, ezzel szemben a Royal Lodge 30 hálószobás. 

A döntés logikusnak tűnhet, de több problémával is szembesült Károly király, az egyik, hogy András herceg nem akar költözni, és 75 évre szóló bérleti szerződést írt alá, még évekkel ezelőtt. 

Kiderült, hogy Vilmos herceg és Katalin sem szeretnének költözni, mivel remekül érzik magukat a kisebb házban. A költözést nehezíti, hogy a Royal Lodge a windsori kastély területén kívül helyezkedik el, így Károly királynak kellene gondoskodnia a család biztonságáról, ami rengeteg pénzbe kerülne. 

Károly király ennek ellenére ragaszkodik a költözéshez, és nagyon szeretné, ha a hercegi pár minél hamarabb beköltözne a házba. András herceg még mindig nem költözött ki, sokak szerint nem is szeretne, mivel még a tetőfelújítás idejére is a házban maradt. 


Via