A közelgő kánikula miatt biztos benned is felmerült már az egyedül alvás gondolata, ám képzeld el, hogy a királyi család házaspárjai alapjáraton sem alszanak együtt. Legalábbis a híresztelések szerint annak idején Fülöp herceg és Erzsébet királynő is külön aludt, de Katalin hercegné és Vilmos herceg sem ugyanabban a hálószobában hajtja álomra a fejét. 

Jót tesz az egészségnek 

A Loughborough Egyetem alvásszakértői szerint ez egyáltalán nem probléma, sőt a hercegné egészségének még jót is tesz, ugyanis állítólag a nőknek legalább 20 perc alvásra van szüksége, mint a férfiaknak. A külön hálószoba pedig lehetővé teszi azt, hogy a hercegné megkapja ezt a plusz időt, anélkül, hogy a férje megzavarná őt. Persze sokan azt gondolják, hogy a külön alvás párkapcsolati gondokat jelez, de Jessica Alderson, a párkapcsolati szakértő és a So Synchd társkereső alkalmazás társalapítója szerint ez távol áll az igazságtól.

Mítosz

Az egyik legnagyobb párkapcsolati mítosz az, hogy a külön ágyban alvás az egészségtelen kapcsolat jele, de ez nem feltétlenül igaz. A külön ágyban való alvás felszabadító élmény lehet, és lehetővé teszi, hogy mindenki saját teret kapjon. Ha a párok külön ágyban, külön szobában alszanak, akkor saját maguk dönthetnek az alvási szokásaikról, ez pedig mindkét ember számára sokkal jobb alvásminőséget eredményezhet. 

További előnyök

Martin Seeley, a MattressNextDay alvásszakértője szerint pedig a külön alvás további egészségügyi előnyökkel is jár. A közös ágy például az allergiás tüneteket is felerősítheti, hiszen a poratkák, háziállat szőr és más allergének felhalmozódhatnak az ágyneműben. Katalin hercegné egyébként szénanátházban szenved, vagyis a külön alvással a saját allergiáját is csillapítani tudja. 

(via)