A királyi család dolgozó tagjai hivatalosan nem használnak vezetéknevet. Ugyanez igaz Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekeire. De az iskolába szükséges, hogy legyen vezetéknevük, most pedig az is kiderült, Sarolta hercegnőt hogyan szólítják. 

Sarolta hercegnő különleges nevet használ

A hercegnő teljes neve ő királyi fensége Sarolta Erzsébet Diána Wales-i hercegnő, de ezt az iskolában érhető okok miatt használja. Mielőtt Vilmos herceg Wales hercege lett, Cambridge hercege volt, így a gyerekek vezetékneve is más volt. Most kiderült, hogy Sarolta hercegnő a testvéreihez hasonlóan a Cambridge vezetéknevet használja az iskolában.

Sarolta hercegnő tehát Charlotte Cambridge vagyis Sarolta Cambridge az iskolástársai számára. A névváltás logikus, hiszen a gyerekek és a tanárok számára is furcsa lenne, ha az órán vagy játék közben a teljesen nevén kellene szólítani Sarolta hercegnőt. 

Nem Sarolta hercegnő az egyedüli, akit más néven szólítanak, korábban Vilmos herceg és Harry herceg szintén apjuk vezetéknevét használták az iskolában, sőt a katonaságban is. Vilmos herceg William Wales néven volt ismert. Az egyetlen érdekesség, hogy gyerekek neveit nem változtatták meg akkor, amikor Vilmos hercegnek új címe lett. Ebből is látszik, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg szeretnének minél átlagosabb életet biztosítani a gyerekeknek. 


Via